четвер, 5 квітня 2012 р.

Меморандум коаліції «За прозорі вибори»

Проект Меморандуму коаліції «За прозорі вибори» засідання зацікавлених осіб відбудеться о 17-30 06 квітня 2012 року в приміщенні Ресурсного центру пр.Злуки 45 
Ми, представники неурядових організацій та громадських рухів Тернопільщини декларуємо підтримку Заяві Четвертого форуму ГАУ про щодо виборів народних депутатів у 2012 році. Переконані, що ці вибори багато в чому визначать суспільно-політичний вектор розвитку нашої держави. Зокрема українське суспільство та міжнародна спільнота отримають чітку відповідь: чи піде Україна шляхом демократії і засвідчить свою відданість демократичним цінностям – цінностям свободи та прав людини, чи вона остаточно поверне на шлях адміністративної, керованої демократії.


Діюча влада на чолі із Президентом України Віктором Януковичем, керівництво Тернопільської ОДА та органи місцевого самоврядування у ході проведення виборів повинна зосередитися на забезпеченні рівності прав усіх суб’єктів виборчого процесу, зробити все можливе, аби політичні сили і політики, незалежно від того, де вони знаходяться – при владі чи в опозиції – мали рівні права і можливості на цих парламентських перегонах.
Ми закликаємо усі політичні партії до прозорого та відкритого формування власних партійних списків та висування кандидатів по мажоритарних виборчих округах, у тому числі на основі праймеріз.
Ми закликаємо засоби масової інформації утриматися від публікацій замовних матеріалів.
Ми готові координувати свою діяльність з усіма політичними силами та кандидатами, які дійсно виступають за проведення чесних, прозорих та демократичних виборів в Україні, зокрема у питаннях моніторингу виборчого процесу та використання нових медіа. Вважаємо, що з метою налагодження більш ефективної діяльності громадськості, необхідно об’єднати зусилля усіх громадських організацій так, щоб переважна більшість виборчих дільниць не залишилася поза увагою міжнародних або українських громадських спостерігачів і заявляємо про створення під егідою Громадянської асамблеї України коаліції НУО Тернопільщини « За прозорі вибори», як спільного центру координації громадянських ініціатив Тернопільщини щодо забезпечення проведення чесних, прозорих та демократичних виборів і запрошуємо всіх, хто виступає за чесні вибори до співпраці.
Меморандум відкритий до підписання

Немає коментарів:

Дописати коментар

Учасники