понеділок, 23 березня 2015 р.

В Тернополі відбулася "ІБУ"

У Тернополі 18-19 березня пройшла «Інтелектуальна битва університетів». Організувала захід ГО "Молодіжне об’єднання "Файне місто" спільно з Тернопільською міською радою, з метою створення платформи для інтелектуального спілкування молоді.
Протягом двох днів в РК "МAXIM", де проходив захід, панувала атмосфера конкуренції та боротьби за першість, попри це молодь провела свій вільний час змістовно та весело, адже програма була різноманітною та насиченою.
Серед бажаючих отримати перемогу змагались 6 команд: Тернопільського національного економічного університету, Тернопільського національного технічного університету ім. Пулюя, Тернопільського державного медичного університету ім. Горбачевського, Тернопільського національного педагогічного університету ім. Гнатюка, Тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій, а також виявили бажання позмагатись з студентами, учні Тернопільської Української гімназії ім. І. Франка.

В перший день змагань проводились дебати між викладачами і студентами на різні актуальні теми, до прикладу: «Вільне відвідування пар у ВНЗ», «Вища освіта - інструмент формування спеціаліста чи широкопрофільного знавця», «Нічні клуби - засіб деградації чи спосіб відпочинку». Оцінювались дебати за такими критеріями: переконливість, аргументація, докази та доповнення, структура виступу та форма виступу. Експертами виступи Хміль Олена, голова комісії з регіонального розвитку Української асоціації студентського самоврядування; Круцько Віталій, представник Тернопільського студентського магістрату; Федюк Соломія, громадський активіст. Найкращою у дебатах стала команда ТІСІТу.Також учасники інтелектуальної битви університетів відвідали квест-кімнати «ExitGame», де мали змогу потренувати логічне мислення, аналітичні здібності та перевірити вміння працювати в команді.
Далі відбувався шаховий турнір, який проводив і оцінював Бабій Назар, представник Тернопільської обласної шахової федерації. В результаті напруженої боротьби переможцем стала Антошків Анастасія, яка представляла команду ТНЕУ. 
Учасники мали змогу послухати цікавий тренінг на тему: «Інтелект і творчість: переваги та недоліки», який прочитав Вихрущ Анатолій Володимирович, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри психологічних та педагогічних дисциплін ТНЕУ.
Також команди позмагались у грі «Що?Де?Коли?», де здобула першість команда з ТНПУ. А на закінчення першого дня учасники мали змогу подивитись цікавий фільм «Ігри розуму».Другий день розпочався з тренінгу «Емоційний інтелект як основний ресурс лідерства». Цікава та динамічна програма бізнес-тренера Корман Марії Михайлівни байдужим не залишила нікого.Останньою і вирішальною грою була «Мафія», яку провели члени мафіозного клубу «ALAMES».
Також для учасників прочитав тренінг Омелян Іван, голова Центру підтримки молодіжних ініціатив “Євромолодь”, тренер з комунікацій, на тему: «Комунікація - вершина інтелекту»
Після двох насичених днів інтелектуальних змагань та тренінгів, учасники мали нагоду послухати виступи гуртів «ФІРА» та «BanderBand», подивитись на шоу ілюзіоніста.Всі з нетерпінням чекали оголошення результатів і нагородження учасників, адже кожна з команд проявила себе якнайкраще, і все ж за підсумком двох днів у Інтелектуальній битві університетів перемогла команда ТДМУ «Люди в білому». Вітаємо переможців та бажаємо подальших звершень і перемог!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Учасники